Veerhaven - Uniek wonen aan het Haringvliet

Kadewoningen, waterwoningen, appartementen, studio’s en appartementen; bijna geen woning is hetzelfde.

Bouw gestart  //  augustus 2021  //  hellevoetsluis

Wonen op hét mooiste plekje van Hellevoetsluis

In 2008 werden de eerste plannen gemaakt door de gemeente om van de unieke locatie tussen de Tramhaven en de Koopvaardijhaven in Hellevoetsluis een nieuwe woonbuurt te maken. Dat bleek geen gemakkelijke opgave, want keer op keer kwam de locatie niet tot een ontwikkeling. In 2019 pakte BOwonen de kans om de ontwikkeling te doen en hier kwaliteit toe te voegen met beide handen aan. Het resultaat is dat er anno 2023 gebouwd wordt aan een ensemble maar met liefst 100 woningen.

Inventief en daadkrachtig

We zijn niet voor één gat te vangen. In de eerste stedenbouwkundige opzet lagen de straat én het parkeren langs het water. In goed overleg met de gemeente is het autoverkeer verplaatst. Nu liggen de straat en de parkeerplaatsen achter de woningen en is het hele gebied aan het water autovrij. BOwonen beet zich ook vast in de manier van heien. In verband met niet-ontmantelde bommen uit de Tweede Wereldoorlog moest trilling worden voorkomen. Het drukpaalsysteem is een kostenpost die de ontwikkeling onhaalbaar zou maken. We deden aanvullende metingen en onderzoek waaruit bleek dat er toch met traditionele methode geheid kon worden.

Met respect voor de omgeving

Het mooiste plekje van Hellevoetsluis moest een eyecatcher krijgen die als landmark fungeert voor toeristen en bewoners die over het water koersen, richting de oude vestingstad. In alles is het industriële verleden en het nautische karakter terug te zien. Wandelend door het gebied ervaar je nog meer kwaliteit op het Kompasplein, de flaneerzone, het Franse Dorpsplein en de binnentuin. 

Ook nog omschrijven over de gezamenlijke binnentuin voor de bewoners van het kopgebouw met mogelijkheden om te jeu de boulen of te socializen met de buren, relaxen met een boek of even in de schaduw zitten.  De binnentuin is boven het parkeergedeelte.

Voor elk wat wils

BOwonen streeft altijd naar variatie in aanbod, omdat iedereen een fijn thuis verdient én om mensen keuzevrijheid te geven. Bij deze ontwikkeling zijn we ver gegaan, bijna geen woning is gelijk. Dat was best een uitdaging, want het moet ook nog gebouwd worden en bouwers houden van herhaling. Gelukkig zijn de architect en aannemer uit hetzelfde hout gesneden als BOwonen en geven ze, net als wij, de voorkeur aan kwaliteit boven gemak.

Meer projecten

Land van Essche - Duurzaam en klimaatadaptief

In voorbereiding  //  Strijen

Ooststaete - Vorstelijk wonen aan de Ooststraat

Gerealiseerd  //  Oud-Beijerland

Samenwerken aan een nieuw bouwproject?

Of een grondpositie te koop? Voor projectontwikkeling, gebiedsontwikkeling, herontwikkeling of de ontwikkeling van bedrijfsmatig vastgoed, neem vrijblijvend contact met ons op. Laten we eens kennismaken!