Ooststaete - Vorstelijk wonen met gevarieerdewoningaanbod

De Ooststraat in Oud-Beijerland ondergaat een metamorfose

Bouw gestart  //  augustus 2021  //  Oud-Beijerland

Ooststaete, vorstelijk wonen in Oud-Beijerland

Het autobedrijf en de verouderde bebouwing op de hoek van de Ooststraat en Prins Bernhardstraat waren al lange tijd een doorn in het oog van gemeente en omwonenden. BOwonen kocht de grond en ontwikkelde een plan met 35 hoogwaardige woningen, 28 nieuwbouwappartementen, 7 studio’s en volop parkeergelegenheid op het binnenterrein. De warme kleur gevelsteen, grote staande ramen en terrasvormige, speelse opzet geven het geheel een vriendelijke uitstraling.

Doorzetten en in gesprek blijven

Inmiddels (eind 2022) is de bouw gestart, maar voor het zover was, stond het ontwikkelteam voor diverse uitdagingen. Van zware bodemvervuiling tot vleermuizen en bezwaren op het ontwerp. Doorzetten en in gesprek blijven met de gemeente bleek het sleutelwoord. Het resultaat is dat de bewoners over niet al te lange tijd kunnen genieten van een fantastisch nieuwe woonplek bij de entree naar het centrum. Een bijzondere plek aan de dijk. Bewoners wandelen zo het centrum in.

Ook voor starters

BOwonen wil iedereen de kans op een mooi huis bieden. Daar stemmen we het aanbod op af. In Ooststaete komen 3-kamerappartementen en studio’s in allerlei groottes. Iedereen heeft een riante buitenruimte. De woonoppervlaktes lopen uiteen van 50, 80 en 100 m² tot wel 140 m². Het gevarieerde woningaanbod zorgt voor een fijne mix aan bewoners. Van jong tot ouder, van starter tot doorstromer.

Duurzaam en biodivers

Ooststaete is duurzaam, biodivers en klimaatadaptief. Een grote diversiteit aan groen in het binnenhof zal snel vogels en insecten trekken. De waterdoorlatende stenen op de parkeerplaatsen voeren het water vertraagd af naar de grond. Daardoor kunnen planten langer genieten van de regen die valt en staan de straten minder snel blank na een hevige regenbui.

Meer projecten

Land van Essche - Duurzaam en klimaatadaptief

In voorbereiding  //  Strijen

Vissershof - Een mooie groene plek vlakbij het station

gerealiseerd  //  dordrecht

Samenwerken aan een nieuw bouwproject?

Of een grondpositie te koop? Voor projectontwikkeling, gebiedsontwikkeling, herontwikkeling of de ontwikkeling van bedrijfsmatig vastgoed, neem vrijblijvend contact met ons op. Laten we eens kennismaken!