KONIngshof Oud-Beijerland

In samenwerking met BOwonen hebben de architecten van RoosRos Architecten Koningshof in Oud-Beijerland ontwikkeld. Dit is een project om trots op te zijn, lees hier het hele verhaal van de architect.

Een bijzondere locatie met veel verhalen van vroeger en straks ook van nu. Waar ooit een kasteelboerderij heeft gestaan met een boomgaard dat het landschap bepaalde, rennen misschien binnenkort (klein)kinderen rond of maken buren een praatje met elkaar. Een plek met een rijke geschiedenis.

Drie losse delen
Het gehele project Koningshof bestaat uit drie delen. Het eerste deel betreft de transformatie van het voormalige hoofdkantoor van schokdemperproducent KONI. Dit karakteristieke kantoorpand uit de jaren ’50 moest behouden blijven vanwege zijn cultuurhistorische belang. KONI was een belangrijke werkgever in de regio en het monumentale gebouw moest daarom met respect voor het verleden een nieuwe functie krijgen voor de toekomst.

Het ontwerp is gezamenlijk tot stand gekomen door de inzet van ontwikkelaar Leonard Batenburg, de gemeente Oud-Beijerland, stedenbouwkundige Ivar Branderhorst, landschapsarchitect Marco van Wetten en collega-architect Lizzy van der Linde. Een nieuw hoofdstuk breekt aan voor deze locatie en haar toekomstige bewoners. Vele verhalen en ervaringen zullen worden toegevoegd aan deze plek en haar rijke geschiedenis.

Meer lezen? Bekijk het hier

Meer nieuws

Samenwerken aan een nieuw bouwproject?

Of een grondpositie te koop? Voor projectontwikkeling, gebiedsontwikkeling, herontwikkeling of de ontwikkeling van bedrijfsmatig vastgoed, neem vrijblijvend contact met ons op. Laten we eens kennismaken!